Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meestgestelde (belangrijke) vragen over het bedrukken van ballonnen. Lees deze informatie goed alvorens u een bestelling plaatst op deze website.

 

Verschil Pastel-, Metallic- en Crystal ballonnen

Standard (Pastel): Een aanbod van 25 ondoorzichtige kleuren.
Metallic (Parelmoer): Een aanbod van 27 kleuren, hebben iriserende deeltjes die aan het pigment worden toegevoegd om op die manier de ballon een metaalafwerking te geven.
Crystal: Een aanbod van 10 transparante ballonkleuren.

 

Kwaliteit ballonnen

Wij bedrukken uitsluitend hoogwaardige kwaliteit ballonnen van het merk Belbal en Gemar met een verticale diameter van 33cm . Deze latex ballonnen zijn in europa gemaakt van 100% natuurlatex en (milieu) goedgekeurd volgens de norm EN-71-3

Belbal en Gemar Ballonnen hebben het TÜV Product Veiligheid Certificaat welke de consument de garantie geeft dat de ballonnen voldoen hoogste gezondheid- en veiligheidseisen: TÜV Rheinland Group Prf-Nr:. TRPU AZ 28621. Op verzoek zenden wij u een kopie van het TUV Certificaat.

 

 

Kwaliteit bedrukking

Wij bedrukken uitsluitend d.m.v. zeefdruk om een optimale bedrukking van uw reclameballon te krijgen. Uw bedrukte ballon heeft daarmee altijd een goede dekking en uw bedrukking is daardoor goed zichtbaar.

 

 

Afmeting opdruk

Voor normaal formaat ballonnen wordt een zeef gebruikt van 12cm x 12cm. De ballon wordt voor 2/3 opgeblazen en dan wordt de zeef er op gedrukt. De afbeelding op een volledig opgeblazen ballon is dus maximaal 12cm / 2 * 3 = 18cm!

Voor groot formaat ballonnen wordt een zeef gebruikt van 21cm x 29cm (een A4tje). De ballon wordt tot 50cm opgeblazen en dan wordt de zeef er op gedrukt. De afbeelding op een volledig opgelazen 90cm ballon is dus maximaal 29cm / 50cm * 90cm = 52cm!

 

 

Kleurkeuze

Kleurkeuzes zijn cruciaal bij zeefdruk. Het is belangrijk om voor uw tekst of logo, een inkt kleur te kiezen met een hoog contrast t.o.v. de kleur van de gekozen ballon.

Als u kleuren kiest van ballon en opdruk welke vrijwel naast elkaar liggen in het kleuren spectrum, dan zal uw opdruk niet heel duidelijk te zien zijn op de ballonnen.

Als u daarentegen kleuren kiest van ballon en opdruk die vrijwel tegenover elkaar liggen in het kleuren spectrum, dan hebben deze een hoge contrast en is de opdruk uitstekend leesbaar.

Wij raden aan om een lichte kleur opdruk te kiezen voor een donkere kleur ballon of een donkere opdruk op een lichte kleur ballon. Zwart op wit of wit op zwart zijn de meest tegenover elkaar liggende kleuren van het spectrum en hebben de meeste contrast.

Hieronder een voorbeeld van een goede keuze van kleurencombinatie en een slechte keuze.

Contrast ballonnen en bedrukking

Links: Goede keuze (veel contrast)
Rechts: Slechte keuze (weinig contrast)

 

 

Knoop boven of onder?

Knoop orrientatie is een simpele maar erg belangrijk besluit om te nemen. Kiest u verkeerd, dan staat uw bedrukking onderste boven!

Heel eenvoudig wordt er gevraagd of u de knoop aan de boven- of onderkant van de ballon wilt als uw opdruk gedrukt wordt.

De meest voorkomende wijze van het bedrukken van latex ballonnen is de knoop naar beneden, zodat u de ballonnen kunt vullen met helium of lucht i.c.m. draagstaafjes. Als u de ballonnen aan het plafond wilt hangen en ze met lucht vult, dan moet de knoop aan de bovenkant, oftewel knoop naar boven!

Wij drukken de ballon standaard met de knoop naar beneden. Als u dat NIET wilt, vermeld dat dan in het veld 'opmerkingen' bij afronden van uw bestelling!

Hieronder een voorbeeld om het u wat duidelijker te maken.

Knoop van de ballon boven of beneden

Links: Knoop Beneden (standaard). Vullen met helium of lucht i.c.m. draagstaafjes.
Rechts: Knoop Boven. Vullen met lucht en ophangen aan knoop.

 

 

Levertijd

Wij hanteren de volgenden levertijden voor het bedrukken van ballonnen. Spoedbestellingen gaan altijd in overleg met de drukker. In het geval u een spoedopdracht bestelt en de drukker kan niet op tijd leveren, behouden wij het recht om uw opdracht te annuleren en uw geld terug te storten.

  1. Latex Rond 33cm 1 kleur bedrukt (spoed): 2 dagen (in overleg)
  2. Latex Rond 33cm 1 kleur bedrukt: 5 dagen
  3. Latex Rond 33cm 2 kleuren bedrukt: 14 - 21 dagen
  4. Latex Rond 33cm 3 kleuren bedrukt: 14 - 21 dagen
  5. Latex Rond 33cm 4 kleuren bedrukt: 14 - 21 dagen
  6. Latex Rond 90cm: 5 - 7 dagen
  7. Latex Rond 57cm t/m 150cm: 10 - 12 dagen
  8. Latex Hartballonnen: 7 dagen
  9. Folieballonnen: 2 - 8 weken (afhankelijk van aantal)
  10. Punchballonnen: 15 dagen

Bovenstaande levertijden zijn in werkdagen.

 

 

Ballonnen te kort?

Het kan gebeuren dat er misdrukken met uw bestelling worden meegeleverd (maximaal 10%). Dit verlies proberen we altijd te compenseren door extra ballonnen aan uw order toe te voegen.

Ballonnen zijn kwetsbaar en kunnen makkelijk klappen, zorg dus altijd dat u extra ballonnen bestelt. Het prijsverschil tussen 50 of 100 ballonnen bedraagt slechts 3,50 euro. Na het bedrukken van uw ballonnen wordt de zeef (het cliche) gewassen en gebruikt voor een nieuwe order. Het is dus niet mogelijk om kosteloos een paar ballonnen na te sturen.

 

 

Foto bedrukken op Ballonnen

Het is alleen mogelijk om een foto in 1 kleur op een ballon te bedrukken. Let op! Een zwart/wit foto heeft oneindig veel grijstinten en is dus niet in 1 kleur (links). Wij zullen uw foto naar 1 kleur omzetten (rechts).

Ballonnen Bedrukken met een Foto

 

 

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan even contact met ons op. Wij reageren zeer snel op onze email en geven ook de voorkeur aan contact via email zodat we op een ongestoord moment u van de nodig informatie kunnen voorzien en eventuele correspondentie later nog terug kunnen lezen. Heeft u een vraag welke vaker gesteld wordt, dan plaatsen wij deze op onze website.

 

-

Bedrukte ballonnen voor openingen

Ballonnen hebben een enorm hoge attentiewaarde, ze vallen op. Kinderen houden van ballonnen en als kinderen met een ballon lopen, kijk je toch wat er op de ballon gedrukt staat. Bedrukte ballonnen worden vaak weggegeven bij de opening van een winkel of een bedrijf of als er iets anders belangrijks vermeld moet worden. Door de ballonnen te bedrukken met een logo of boodschap en uit te delen op straat, trekt u gegarandeerd de aandacht en dat is precies de bedoeling van bedrukte ballonnen.

Normaal gesproken drukken wij de ballonnen op een dusdanige manier dat wanneer u e knoop naar beneden houdt, het logo of de tekst recht op staat en te lezen is. Op deze manier kunt u de ballonnen vullen met lucht en op een ballonstaafje plaatsen of u vult de ballon met helium (of wij vullen de ballon voor u met helium (vraag naar de mogelijkheden)) en u knoopt er een lintje aan zodat de ballon gaat zweven. Ieder kind wil een ballon dus aandacht gegarandeerd.

Bedrukte ballonnen voor particulieren

Ballonnen met een persoonlijke opdruk zijn er niet alleen voor bedrijven of winkels maar ook voor particulieren. Ze geven een persoonlijk tintje aan iedere gelegenheid. Zo kunt u ze bijvoorbeeld laten bedrukken met de namen en trouwdatum van het bruidspaar voor een bruiloft. Vul er 3 of 5 met helium, knoop ze aan een ballongewicht en plaats ze als decoraties op tafel. Of dezelfde decoraties bij een babyshower maar dan met de naam van de baby op de ballon. Of wat dacht u ervan om bedrukte ballonnen in te zetten als uitnodiging of trouwkaart. Laat ons de uitnodiging op een ballon drukken, u bevestigt ze op een kaart met de mededeling aan de ontvanger om de ballon op te blazen. De tekst wordt pas leesbaar wanneer de ballon opgeblazen wordt. Ballonnen vervelen nooit, hebben eindeloos veel mogelijkheden en met uw persoonlijke boodschap zullen ze iedere gelegenheid nog specialer maken dan dat het al is.

Ballonnen zijn veilig en milieuvriendelijk

Al onze bedrukte ballonnen (m.u.v. folieballonnen) zijn vervaardigd van een hoge kwaliteit natuurlatex en dat maakt de ballonnen 100% biologisch afbreekbaar. De ballonnen zijn 100% vrij van Nitrasaminen (een kankerverwekkende stof) en voldoen aan de normen gesteld in de speelgoed en warenwet. De gebruikte drukinkten zijn vrij van cadmium en lood. Bovendien geven ballonnen weinig rotzooi en zijn ze makkelijk opgeruimd. Knip simpelweg een klein gaatje in de ballon, zo dicht mogelijk bij de knoop waar de ballon niet strak gespannen staat, laat de ballon leeglopen en gooi ze weg. Bedrukte ballonnen kunnen prima wel 2 jaar lang bewaard worden in een droge, donkere ruimte. Ballonnen nemen leeg weinig ruimte in kunnen gevuld met lucht of helium een ruimte snel en decoratief vullen.